Antikken

antikken inntro

Antikken er et samlebegrep på tre epoker i tiden mellom 800 f. Kr til 500 e. Kr. Den greske, den hellenistiske og den romerske. Vi snakker her hovedsaklig om områdene rundt Middelhavet og Egeerhavet. Antikken i området  kalles ofte Europas vugge, da den har hatt stor betydning for utviklingen av demokratiet og andre styreformer vi i dag bruker i Europa.  Vi kan også se at det i starten av perioden ser ut

til å være et skille her mellom bronse og jern. Jernet var enklere å utvinne og mer brukervenlig i bruk. Jernet var mer demokratisk i den forstand at flere kunne skaffe metallet og bruke det til redskaper og våpen. Starten av perioden var preget av små poliser med forskjellige styresett. Store greske filosofer som Platon og Aristoteles utviklet teorier rundt menneskers liv, oppfattelse, moral og etikk.   

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *