Sagaen om Eyvind Bolt

 En saga det er verdt å lese

Willy Ystad har skrevet hele 9 bøker i sagen om Eyvind Bolt. Her følger vi en ung, jordnær og omtenksom enearving. Han er arvingen til stor rikdom i Norge, gjennom farens handels og jordbrukseiendommer. Rikdommene ligger hovedsaklig i Trøndelag. Forfatteren benytter seg av geografien og viser at han er kjent i området. Han maler gode bilder av landskapet og beskriver de utfordringene det gir. Sagen foregår i en tid da Svartedauden herjer både Europa og ikke minst Norge. Forfatteren skildrer tydelig mellom to grupperinger, skillet mellom de som lar kristendommen styre og de som velger å bruke fornuften, uten at de fremstilles som helt avskilte. Vi møter et spennende persongalleri, som understreker at menneskene i tiden under svartedauden også hadde et vidt spekter både inne meninger, fremtoninger og livssituasjoner. Det er mye lokalhistorie å lese mellom linjene og det er tydelig et forfatter har vært dette bevist. Egge nevnes som en mektig handelspartner og senere alliert. Her vil jeg ikke avsløre mer, for dette en serie jeg anbefaler, og har derfor ikke tenkt å ødelegge med å fortelle så mye mer. En eldre mann spurte meg om hvor mye av denne serien som var basert på virkeligheten. Jeg måtte innrømme at dette var en serie jeg ikke hadde hørt om, så da var det på sin plass med en oppdatering. Serien er lettlest og har du først begynt er det nesten umulig å legge fra seg boka. Heldigvis inneholder serien 9 bøker, så det er mye god lesing her. 
Ønsker du å sette deg inn i epokens samfunnsoppbygging er dette en god serie. Slår et lite slag for skjønnlitteratur her.
Hilsen
Historiskemeg.         

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *